14 februari 2023

Webinar

HET EVENREDIGHEIDSBEGINSEL

16-17 UUR
LIVE VIA YOUTUBE

We nodigen we je graag uit om deel te nemen aan ons webinar over het evenredigheidsbeginsel, gehouden door bestuursrechtjuristen Monica van den Brink en Marianne Hunting.

Wat kan je verwachten?
Begin 2022 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in een uitspraak expliciet afstand genomen van het, voorheen veelgebruikte, ‘willekeur’-criterium bij de toetsing van het evenredigheidsbeginsel. En daarmee zijn we een nieuwe, meer intensieve, weg ingeslagen voor het toetsen aan de evenredigheid door de bestuursrechter.

In deze webinar over het evenredigheidsbeginsel nemen we je mee in wat het ‘nieuwe’ evenredigheidsbeginsel inhoudt en wat dit betekent voor de toepassing in de praktijk. We besteden aandacht aan de toepassing van de nieuwe uitleg in recente jurisprudentie en staan stil bij de reikwijdte van de bevoegdheid die voortvloeit uit het evenredigheidsbeginsel voor het maken van uitzonderingen op de regelgeving. Via de livechat kan je tussendoor direct je vragen stellen!

Wel geïnteresseerd, maar kan je er niet live bij zijn? Via dezelfde button meld je je aan om na afloop de terugkijklink te ontvangen, zodat je de webinar op een later moment kan terugkijken.

Aanmelden

*Bij aanmelding ga je akkoord met de privacyverklaring van EIFFEL en geef je toestemming voor het verwerken van gegevens voor de inschrijving van dit event en voor commerciële- en marketingdoeleinden. Toestemming kan altijd weer ingetrokken worden.